дух | Кафе пауза

Што да правите со партнерот кој исчезнува како дух?

Си одговарате како Бони и Клајд. А потоа, тој исчезнува и ве остава опсесивно да се обидувате да откриете и да погодувате како е тоа возможно?

Сакајте ја жената со слободен дух така што ќе ја прифатите во целост!

Сакајте ја жената со слободен дух така што ќе ги почитувате нејзините потреби за простор.

Можете ли да го забележите духот на оваа црно-бела фотографија?

Фотографија од 19-ти век го преплави Интернетот откако на неа беше забележано нешто навистина морничаво.

Ѕрррр…. ѕвони за зрелост. На следниот час вратете се со детскиот жар!

Се сеќавате ли на вашето детство, на тоа какво дете бевте, какви сништа и желби имавте? Дали и сега доследно ги следите? Дали напуштајќи го детското тело го напуштаме и детето, па тој детски дух повеќе не се вклопува со веќе одраснатото тело?
Датум: 15 мар 2015

4 знаци дека не сте прв пат на земјава

Според Стивен Бенкарз реинкарнацијата е духовно верување според кое душата по смртта го напушта телото и преминува во друго тело, откако ќе помине одредено време во духовниот свет.
Датум: 08 јан 2015

Духот од волшебната ламба и трите желби

Нема човек што не си замислил што би посакал доколку ова би било реалност. Ова стрипче ќе ви покаже како е најдобро да го сторите тоа.

Филм: Злокобен (Sinister)

Филм кој ќе ве натера да се плашите

10 лаги со кои постојано се мачиме

Покрај сите корисни работи на светот, во текот на животот учиме и нешта кои ни се пренесени како позитивни, но нашето искуство покажува дека носат само штета.

Во духот на пролетната еуфорија

„Со доаѓањето на пролетта, природата ни вели: Ајде да се забавуваме.“

Фабриката на кошмарите и стравот

Дали сте свесни какви гримаси правите кога сте преплашени до смрт? „Nightmares Fear Factory“ (Фабриката на кошмарите и стравот) лоцирана крај Нијагарините водопади во Канада, го има одговорот на тоа прашање.

Спомени…

Додека ги создавал овие цртежи, Чарлс се повикал на неговите сопствени спомени, па можеби токму затоа секој набљудувач може да ги разбере и да пронајде дел од неговиот живот во нив.
12