дигитална уметност | Кафе пауза

Неверојатни дигитални слики кои ќе ви го одземат здивот

Дигиталната уметност е практика која користи дигитална технологија како дел од креативниот процес.

Психолог создава неверојатни надреални светови инспирирани од работата на познати режисери

„Тим Бартон и Хајао Мијазаки се коренот на мојот сопствен свет“, вели тој.

Талентирана фотографка ги оживува познатите бајки со своите имагинативни фотографии

Би посакале ли некогаш да се нурнете во длабоките води на магијата и да испливате до брегот на Недојдија?

Учителка ги фотографира своите деца во магични сценарија и костими кои ги изработува сама

Креативната учителка Ана Розвадовска од Полска е мајка на 2 дечиња која во слободно време обожава да фотографира и да шие.

Неверојатни гифови ја заменуваат модата со чудата на природата

Истражувајќи го концептот на универзумот, ова уметничко дуо ни претставува една неверојатна колекција на гифови.

Неверојатни фотографии кои ќе ве натераат да погледнете два пати

Надреалистични фотографии кои ја извртуваат стварноста.

Прекрасни колажи од фотографии го илустрираат минувањето на времето во светските метрополи

Прекрасни фотографии кои ја илустрираат трансформацијата на денот во ноќта.

Неверојатни фотографии од Истанбул кои изгледаат како сцени од филмот „Inception“

Драги фанови на филмот „Inception“, „Flatland“ не е продолжение, но сепак претставува еден фасцинантен проект.

Надреални светови создадени со помош на ајфон

Погледнете ги овие фотографии направени со ајфон кои изгледаат како пејзажи од соништата!

Контроверзни илустрации исполнети со скриени пораки

Некои од овие сексуално исполнети слики допираат социјални проблеми, додека другите се едноставно неверојатна научно фантастична пин-ап уметност.

Ѕирнете во фракталниот универзум на деталите од Силвија Кореда!

Фракталите се математички феномени кои имаат иста форма без разлика како ги гледате, дали ги делите, зголемувате или оддалечувате...

Зачекорете во универзумот на кафето

„Јас создадов нешто кое што е многу поразлично од она што досега сте го виделе. Ова е мојот Кафе Универзум,“ вели Флора Борси.
12