време | Кафе пауза - Part 3

Кое е вашето идеално време за спиење според хороскопскиот знак?

Некои хороскопски знаци се будат со изгрејсонцето, а други се ноќни птици кои најдобро функционираат во доцните часови.

Експертите откриваат: Колку време им е потребно на жените за да се вљубат?

Точното време кое ѝ е потребно на една жена да се вљуби може да зависи од неколку фактори.

18 работи за коишто вреди да издвоите време

Постојат некои активности за кои сите би требало најдеме време.

Како да ги преживеете наглите промени на времето?

Наглото променување на времето може да предизвика разни проблеми со здравјето, особено кога преминуваме од едно годишно време во друго.

Филозофија за времето – најдрагоцениот ресурс со кој располагаме

Постои отсекогаш и ќе постои засекогаш, а истовремено можеби ниту постоело ниту пак ќе постои.
Датум: 29 јан 2018
, Автор:

10 факти што треба да ги знаете за времето за да можете да го контролирате

Додека научниците се обидуваат да измислат временска машина, психолозите смислиле неколку начини кои ќе ви помогнат да се справите со брзината на времето.

40 невообичаени начини на кои го мериме времето

Прочитајте ги следниве 40 необични ситуации во кои сигурно ќе се пронајдете...

4 секојдневни работи за коишто треба да одвоите време во вашиот натрупан распоред

Не велиме дека треба да ја организирате секоја секунда од денот, но вметнете ги следниве неколку активности во вашиот распоред.

Заслужувате повеќе од некој кој само го троши вашето време

Времето е важно, но тоа никогаш не го земаме предвид, особено кога станува збор за врските. Зборуваме за тоа дека нема да брзаме, како тоа да е златното правило на состанувањето – непочитување и неискреност едни кон други.

23 фотографии кои докажуваат дека времето е безмилосно за сите

Овие 23 фотографии кои ја покажуваат силата на времето и промените кое ги направило тоа ќе ви докажат дека секогаш сме беспомошни во однос на него.

Зошто правењето помалку ќе ви даде повеќе?

Перформансот и продуктивноста се најважните зборови во денешното општество, а брзината и ефикасноста им даваат живот. Но што ќе се случи ако наместо брзање низ нашите животи во постојана состојба на замор, едноставно се обидеме да забавиме?