време | Кафе пауза - Part 2

Загатка: Колку време ви е потребно за да го пронајдете часовникот што покажува различно време?

Според креаторите на загатката, рекордот за пронаоѓање на погрешниот часовник е девет секунди. Дали вие можете да го пронајдете за пократко време?

Постојано доцните? Еве што кажува тоа за вас според науката!

Доцните секогаш или познавате некој што доцни?

9 работи за кои ќе се каете после 10 години

Постои нешто поради кое се каете?

Непотребно го губиме времето, а не сме ни свесни за тоа!

Па, колкумина од вас се свесни за непотребното време кое го трошите во текот на денот?

Колку време е потребно за тој да изговори „Те сакам“?

Речиси и да не постои жена која на почетокот на врската не се запрашала колку време ќе му биде потребно на партнерот да се вљуби во неа.

Како да пронајдете повеќе време за себе?

Кога ќе забележите дека имате сè помалку време за себе, обидете се да го промените тоа најбрзо што можете.

Мајки, еве како да поминувате повеќе квалитетно време со вашите ќерки

Секој родител ќе ви каже дека врската помеѓу мајките и ќерките е навистина посебна.

Одберете една слика и дознајте за што конечно дошло време во вашиот живот

Одберете ја онаа слика што најмногу ве привлекува и дознајте за што конечно дошло време во вашиот живот...

Колку време е потребно за дигестија на разни видови храна и зошто е важно да го знаете тоа?

Времето на дигестија е процес во кој храната што сте ја консумирале се распаѓа во мали честички кои се пренесуваат од системот за дигестија до крвотокот.

Нешта што ќе ви докажат колку брзо минува времето

Би сакале ли да се посетите каков ни беше животот пред 5, 10 или 15 години? Прочитајте во продолжение.

Колку време е навистина потребно за да создадете нова навика?

Постои верување дека за да создадете нова навика потребни се 21 ден.

Сакате повеќе лајкови? Еве кога е најдоброто време да објавите фотографија на Инстаграм!

Колку пати сте објавиле фотографија на Инстаграм за којашто сте биле сигурни дека ќе ви донесе многу интеракции, но на крајот сте останале разочарани?