28 септември 2018 | Кафе пауза

5 знаци дека поминувате премногу време со вашиот партнер и ви е потребен простор

Дефинитивно е возможно да претерате со нешто убаво – серија, пица, па дури и партнерот.

3-те тајни на Елон Маск за постојан развој и самоподобрување

Што прави еден ваков човек секој ден? Кои се неговите принципи за развој и самоподобрување?

Капсула за живеење од 20.000 евра што може да замени цел апартман

Секој има слушнато за капсули за живеење – малите квадратни простори во кои луѓето се обидуваат да живеат...

7 совети и идеи за негување на креативноста на вашето дете

Како родител, ваша обврска е да му овозможите целосен развој на вашето дете и да не го ограничите само на знаење од книги.

Најшармантната љубовна изјава на секој хороскопски знак

Секој хороскопски знак има нешто посебно во себе, нешто што го издвојува од другите.

Истражување: Луѓето можат да умрат ако изгубат волја за живеење

Постои медицински документиран, но малку разбран феномен каде што личноста која изгубила желба за живот навистина умира, без никаква друга причина.

Колку време е потребно за дигестија на разни видови храна и зошто е важно да го знаете тоа?

Времето на дигестија е процес во кој храната што сте ја консумирале се распаѓа во мали честички кои се пренесуваат од системот за дигестија до крвотокот.

4 грешки во врска со грижењето што треба да престанете да ги правите

Според експертите, постојат 4 најчести грешки што ги прават луѓето кои се обидуваат да се справат со грижите и анксиозноста.
12