време | Кафе пауза - Part 4

5 најчести причини за губење време заради кои пред или подоцна со сигурност ќе зажалиме

Едноставно, одредени работи не го заслужуваат нашето внимание.

Изненадувачки, но и правењето ништо си има свои предности

Дали понекогаш си дозволувате да не правите апсолутно ништо? Денешната култура го гледа времето како луксуз кој е свет и кој мора постојано да биде исполнет, само за да не го потрошиме.

7 активности кои се залудно трошење на вашето време

Иако речиси секој од нас е свесен за ова, ние сепак продолжуваме да го трошиме нашето време на работи кои не го заслужуваат тоа.

Летни модни трикови кои ќе ви заштедат време, а вие ќе изгледате модерно и стилизирано

Откријте кои модни трикови ќе ви заштедат време наутро, а ќе ви дадат модерен и удобен изглед во текот на целиот ден.

Не постои погрешно време, постојат само луѓе кои не сакаат да се потрудат доволно

Постојано го слушаме изразот „погрешно време“, но што подразбира всушност „вистинското време“?

Единствените 2 нешта што треба да ги знаете ако сакате да пронајдете повеќе време во вашиот ден

Дали сте зафатена личност на која приоритет ѝ се работата и семејството, но сакате да најдете уште слободно време?

Необичен часовник кој го „гравира“ времето

Иако на прв поглед не изгледа ништо поразлично од другите декоративни елементи во ентериерот, овој часовник многу се разликува од останатите.

10 совети кои ќе ви бидат од огромна корист во студените денови

Знаете ли како да направите чевлите да не ви се лизгаат на мразот?

Знаете ли кое е најлошото време за ручање?

Покрај многуте работни обврски, лесно е да заборавите да ручате и тоа да го сфатите дури во попладневните часови.

И ова ќе помине… Постојано доаѓаат подобри времиња!

Сѐ во животот има свое време. Време за градење и време за уривање. Време за плачење и време за смеење.