25 август 2017 | Кафе пауза

Што треба да знаете пред да се заљубите во независната Водолија?

И покрај тоа што секогаш треба да ја одржуваат независноста, сепак не треба да се плашат да пуштат корења и да ја дознаат убавата страна на сигурноста во љубовната врска.

Филм: Американски оригинал (American Made)

Пилотот Бери Сил станува шпион за ЦИА и се заплетува во дел од најголемите криминални организации

Експертите откриваат: Виното во картонска кутија е подобро од она во стаклено шише

Според експертите, виното во картонска кутија може да остане свежо 6 пати подолго од виното во стаклено шише.

12-те навики на луѓето кои сами ја создаваат својата среќа

Нашата среќа зависи само од нас и кога ја очекуваме од некој друг, никогаш нема да ја почувствуваме.

Какво беше пријателството помеѓу најдобрите другарки во 90-тите, а какво е денес?

Не би биле она што сме без нашите најдобри пријателки и работите не би биле исти без разлика дали станува збор за 90-тите или за денешно време и покрај тоа што работите се смениле по малку...

Според психолозите, паровите кои ги прават овие работи се посреќни

Иако резултатите изгледаат очигледни, интересно е да се погледне кои фактори се клучни за среќен брак според науката.

5 прашањa на кои мора да одговорите доколку спиете лошо

Квалитетниот сон е исклучително важен за нашето здравје. Но, дали вие го имате?

30 eдноставни совети за онлајн безбедност

Многу луѓе веруваат дека се безбедни онлајн, па користат јавни интернет мрежи за трансфер на пари или пак ја проверуваат состојбата на своите сметки...

Боб Проктор: Со правилно поставување на целите можете да остварите сѐ што ќе посакате!

Сите ние во себе имаме потенцијал да креираме онаков свет каков што сакаме.

45 прашања што треба да си ги поставите за да го извлечете максимумот од себе

Дали го живеете животот со полни гради? Или пак не сте задоволни од начинот на кој живеете и сакате да промените нешто?

7 активности кои се залудно трошење на вашето време

Иако речиси секој од нас е свесен за ова, ние сепак продолжуваме да го трошиме нашето време на работи кои не го заслужуваат тоа.
12