Земја каде важат најнеобичните правила: Овие работи можете да ги видите само во Австралија!

Фасцинантна земја во која можете да видите некои видови риби стари повеќе од 300 милиони години, каде што луѓето користат пластични пари и каде што може да наидете и на најнеобични скулптури.

Зошто овој мал град во Австралија стана туристичка атракција на Инстаграм?

Мал град во Нов Јужен Велс забележа пораст во бројот на посетителите откако неговите „полиња со злато“ станаа вирални на Инстаграм.

Тематски парк во Австралија во кој можете да пливате со огромни крокодили

Пливањето со ајкули е веќе позната атракција, а сега еден тематски парк во Австралија им овозможи на своите посетители да пливаат со огромни крокодили.

Прекрасни фотографии од Австралија поради кои веднаш ќе сакате да одите на патување

Полиња со лаванда, живописки ридови, тиркизно море - убавини кои ги нуди Австралија и поради кои ќе посакате веднаш да отидете на патување.

Имигранти опишуваат каков е нивниот живот во Австралија

Според последниот извештај за среќа, Австралија е една од најсреќните држави во светот.

Магични фотографии од розовата лагуна во западна Австралија

Фотографката Кристина Макеева отсекогаш планирала да го посети ова место, а посетата ги надминала сите нејзини соништа.

13-те најчудни закони во Австралија

Кои од овие закони би ви биле најголема пречка?

Дванаесетте Апостоли – Австралиските карпи кои го одземаат здивот

Ако некогаш имате можност да ја посетите Австралија тогаш задолжително треба да ги видите Дванаесетте Апостоли – прекрасните зданија кои се наоѓаат на Големиот океански пат во Викторија, Австралија.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Животот под земја во еден мал австралиски град

Погледнете како овие луѓе живеат под земја...

Филм: Патеки (Tracks)

Кога ќе оставиш сѐ зад себе...

Бесконечните скалила до рајот во Австралија

Оваа скулптура едноставно му овозможува на вашиот мозок да скита и да замислува надреалено бегство.

Фантастично детско игралиште во Австралија

Во Националната ботаничка градина на Австралија во Камбера, компанијата за урбанистички дизајн „Taylor Cullity Lethlean“ поставила фантастично игралиште за деца.