Интересни и необични факти за кучињата

Кратка листа на интересни и необични факти за најдобриот пријател на човекот...

Факти за играчките кои не сте ги знаеле

Дали знаевте дека вртењето хулахоп било забрането во Јапонија и Индонезија затоа што делувало премногу провокативно?
Датум: 17 мај 2012

20 цитати за озборувањето

Сите озборуваат, сите се озборувани и сите знаат дека озборувањето не чини. И покрај тоа, една од омилените активности на секоја кафе пауза е токму тоа. За да избегнете ваков муабет следниот пат, дискутирајте за овие цитати...

Интересни факти поврзани со виножитото

Виножитото дава позитивна енергија, неговите бои имаат релаксирачко влијание врз оние кои ги гледаат. Виножитото е универзален симбол за мир и хармонија...
Датум: 14 мај 2012
, Автор:

Креативни пораки испишани на градските ѕидови

„Вчера долетав од Лондон. Уште чувствувам болка во рацете.“
Датум: 12 мај 2012
, Автор:

Ти благодарам мамо

Доколку некој во овој момент ве праша за што би ѝ се заблагодариле на вашата мајка, кој би бил вашиот одговор?

24 мисли кои ќе ве инспирираат

Единствен начин да стекнете туѓа почит е да покажете дека самите се почитувате. И најважно од сè, никогаш не барајте извинување за тоа што сте.
Датум: 01 мај 2012
, Автор:

Неверојатни факти за мозокот кои ќе ве замислат

Голем дел од функциите на нашиот мозок сè уште се голема мистерија. Но, има неколку неверојатни научно докажани факти кои дефинитивно ќе ве изненадат и замислат.

Извадоци од дневникот на Ана Франк

„Ја смирувам совеста со мислата дека е подобро тешките зборови да се стават на хартија, отколку мајка ми да ги носи во срцето.“
Датум: 22 апр 2012
, Автор:

Интересни факти за храната

Дали знаевте дека во XIII век Македонците биле првите христијани кои ја започнале традицијата на вапсање јајца за Велигден?
Датум: 19 апр 2012

Најубавите љубовни стихови од песните на Владо Јаневски

Дел од љубовните стихови од песните на Владо Јаневски, кои на неверојатно сликовит начин говорат за љубовта...

Еден ден претставен во бројки

Со сигурност не сте знаеле дека бројот на родени деца во еден ден во светот е помал од бројот на продадени ајфони во истиот период.