Намалете го стресот и подобрете си го секојдневието: Најдобрите бесплатни апликации за медитација

Тие се најдобро оценети од своите корисници коишто пак, тврдат дека имаат моќ да подобрат квалитетот на животот.

Најдобрите апликации за следење на вашиот менструален циклус

Еден од најдобрите начин да го разберете вашето тело е да го следите менструалниот циклус и да ги забележувате вашите ПМС симптоми.

Овие предмети ќе исчезнат за 20 години и еве зошто не ни се потребни повеќе

Дали вашиот работодавач, за 20 години од сега би можел да ве клонира доколку е задоволен од вашиот перформанс? Прочитајте за да дознаете.

Астронаутите објаснуваат зошто сè уште не се вративме на месечината

После повеќе од 45 години од слетувањето, постојат многу причини зошто луѓето не се вратија на нашиот сателит и не останаа таму.

Паметна роботска саксија се движи и го „лови“ сонцето, за да им овозможи доволно светлина на растенијата

Загрижени сте дека растенијата во вашиот дом не се изложени на доволно светлина во текот на денот? Сега, веќе немате потреба никогаш повеќе да се грижите за тоа...

10 пречки што треба да ги надминат астронаутите на патот до Марс

Астронаутите кои ќе патуваат ќе треба да се соочат со бројни предизвици пред успешно да слетаат на црвената планета.

10 технологии коишто нема да постојат за 20 години

Технологијата постојано се менува, а многу често не сме ни свесни за тоа.

Заблуди во врска со полнењето на електричните уреди во коишто треба да престанеме да веруваме

Без разлика што уредите коишто ги користиме денес се нови и попаметни, нашето познавање за нив е прилично застарено...

Неверојатни историски изуми што се изгубиле низ времето

Можете ли да си замислите живот без смартфони и Интернет? Како би изгледал светот ако никогаш не биле измислени?

Инстаграм додава нова опција за вашите приказни: Музика!

Дали и вие едвај чекате оваа опција да стане достапна и во Македонија?

Студент го создал првото „воздушно перниче“ за телефон

Оваа направа сè уште не се наоѓа на пазарот, но има одлични критики.

15 одлични апликации што ќе ве направат попродуктивни

Научниците докажале дека нашата продуктивност се намалува поради поминувањето премногу време со нашите електронски направи.