Уметнички раце во реклами за AT&T International

Уметнички раце во реклами за AT&T International

Можеби сте слушнале за Гуидо Данеле (Guido Daniele), уметник кој е познат по своите ексцентрични дела кои се најчесто насликани на раце или на други делови од човечкото тело. Тој има учествувано на многу соло и групни изложби уште од 1968, а сликите подолу се репрезентација на неговата последна работа, за рекламни цели. За потребите на AT&T International, Даниеле ги сликал рацете, така за да асоцираат на 27 различни земји од светот.Уметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalЗа него се вели дека ја има издигнато уметноста на следното ниво. Работел како хипер-реалистичен илустратор, соработувајќи со многу маркетинг и издавачки компании, иновирајќи со примената на распрскување и разни други техники на боење.Уметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalТој има сликано сценски паноа големи до 400 метри квадратни, како и многу слики во приватни куќи и јавни згради со познатата техника „trompe l’oeil“ (француски израз за „измами го окото“ – уметничка техника која подразбира екстремно реалистични слики со цел да се создаде оптичка илузија дека претставениот објект е во 3 димензии).Уметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalВо 1990 година тој разви техника на боење на телото (body painting). Ваквите дела на Даниеле се користат во многу реклами, како и за разни модни случувања и изложби.Уметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T InternationalУметнички раце во реклами за AT&T International


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар