Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Брзиот ритам на модерниот живот, лошата исхрана, стресот на работа и недостатокот на физичка активност лесно предизвикуваат чувство на депресија. Освен тоа, потрагата по вечно богатство е опсесија на современото општество, па така луѓето немаат време за своите семејства и пријатели. Се чини дека живееме во доба каде отсуствува каква било вистинска наклонетост на едно човечко битие кон друго.

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Тарават Ники е иранска уметница чии дела третираат разноразни прашања кои се доминантни во нашето модерно општество и кои нè потсетуваат на важните работи што не треба да ги игнорираме кога станува збор за нашиот секојдневен живот.

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Овие сатирични илустрации покажуваат што не е во ред со нашето модерно општество!

Откако ги погледнавте овие илустрации, можеби ќе сакате да ги погледнете и илустрациите за проблемите во модерното општество што ќе ве замислат.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар