Богати и колоритни фотографии во кои се огледува светот

Треј Ретклиф е фотограф од Нов Зеланд кој одлучил да ги улови сите убавини на светот – неверојатните изгрејсонца, пејзажи и разни улици кои кријат тајни – и едноставно да ја пренесе магијата на живеењето во слики. Неговите колоритни и богати фотографии ќе ви го разубават секојдневието и можеби ќе ве поттикнат да ги пропатувате овие мистични места и сами да се уверите во убавините кои ги нуди планетата Земја.

Нов Зеланд

Нов Зеланд

„Фотографиите на Треј се восхитувачки креации кои на прв поглед изгледаат како да се направени во Фотошоп. Но не, неговите фотографии, преку разни техники кои отворено ги споделува, се реални и инспиративни. Токму поради тоа се уште поневеројатни“ – Џеј Џеј Абрамс, режисер и сценарист на: „Стар Трек“, „Изгубени“, „Војна на ѕвездите: Будење на Силата“

Најактивниот вулкан на планината Еребус

Најактивниот вулкан на планината Еребус

„Некој еднаш одамна ми кажа дека фотографот е уметник кој слика со светлината. Никогаш не разбрав што сакаше да ми каже сѐ додека не ги видов делата на Треј“ – Патрик Ротфис, писател на: „Името на ветрот“, „Стравот на мудрецот“, „Вратите од каменот“.

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар