„Лукоил“ додели 250.000 за најсреќниот добитник на наградната игра „Среќна 25“

25-годишнината прославена со наградна игра за верните потрошувачи...
Датум: 02 дек 2016
, Автор:

10.000 бесплатни автобуски возења од Македонски Телеком

Стартува нова наградна игра за корисниците на Македонски Телеком: 1.000 корисници ќе добијат по 10 електронски автобуски билети кои ќе можат да ги користат со MobiPay.
Датум: 02 дек 2016
, Автор:

Прв пат во Македонија – Политичарите читаат злобни твитови! (ВИДЕО)

Оваа сабота следува епизода од најгледаното македонско ток-шоу која не смеете да ја пропуштите. Жаре успеа да ги собере македонските политичари и ги натера да читаат злобни твитови за нив!
Датум: 02 дек 2016
, Автор:

Шизици, уживајте без ризици! Тестирај се. Заштити се. Не дискриминирај.

Под мотото „Шизици, уживајте без ризици!“ започна националната кампања за борба против ХИВ/СИДА.
Датум: 30 ное 2016
, Автор:

Над 60.000 посетители во Веро центар за време на „Деновите на Италија“

Професионални готвачи од Италија изминатиот викенд во Веро за потрошувачите приготвуваа храна според традиционални италијански рецепти, која потоа можеше да се дегустира.
Датум: 30 ное 2016
, Автор:

Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

Менаџерите и креативците на агенциите од Нордискиот регион кои се дел од I&F McCann Група во чии рамки работи и Меккен Скопје, се сретнаа во седиштето на компанијата во Белград и разговараа за понатамошните планови за развој.
Датум: 30 ное 2016
, Автор:

Почнува Trash for art 2016! Пријавете се и освојте 30.000 денари!

Голем број уметници го јакнат своето уметничко јунаштво, барајќи инспирација во амбалажниот отпад што тие вешто го претвораат во дела на современата уметност.
Датум: 25 ное 2016
, Автор:

Кризниот центар „Надеж“ почна акција за помош на жртвите на семејно насилство

По повод меѓународниот ден за борба против насилството врз жените, 25 ноември, група на членки на кризниот центар „Надеж“ денес на плоштадот „Македонија“ во Скопје организираа герила акција.
Датум: 25 ное 2016
, Автор:

ЕДЕН НА ЕДЕН: Весна Бејби за прв пат проговори за најтешките периоди од животот (ВИДЕО)

Причината за гостувањето е тоа што Весна пред неколку недели ја објави својата автобиографска книга „Трофеј“, во која таа го опишува својот турбулентен живот во детали.
Датум: 25 ное 2016
, Автор:

Пакомак го продолжува проектот „3Д Екобус“ со поддршка на УНДП и на Јапонската влада

Проектот има за цел да допре до свеста на младите за правилно селектирање на амбалажниот отпад и грижа за животната средина уште од најрана возраст.
Датум: 24 ное 2016
, Автор:

ПланУМ — Мојот личен план за развој во 12 месеци

ПланУМ претставува повеќе од едноставен планер на активности во текот на годината. ПланУМ е моќна интерактивна алатка за унапредување на личните потенцијали.
Датум: 24 ное 2016
, Автор:

Во продавницата „Маша и Медо“ по најбезбедните седишта за деца

Најголемиот дел од повредите во автомобил се случуваат бидејќи возрасните не користат појас, а децата не се во специјално детско седиште. Безбедноста на целото семејство е императив со кој не треба да се импровизира.
Датум: 24 ное 2016
, Автор: