10 работи кои придонесуваат за зголемување на самодовербата кај жените: Шминката е само на 9-то место

10 работи кои придонесуваат за зголемување на самодовербата кај жените: Шминката е само на 9-то место

Жените откриле што е тоа што им дава доверба, а на прво место е чистата кожа. Ова е придружено од слабеењето и свежоизмиената коса.

10 работи кои придонесуваат за зголемување на самодовербата кај жените: Шминката е само на 9-то место

Преку резултатите од анкета спроведена на над 2.000 испитанички во Велика Британија биле откриени 10 главни нешта што прават жените да се чувствуваат добро во својата кожа, а тоа се:

  1. Чиста кожа
  2. Слабеење
  3. Свежоизмиена коса
  4. Одморени очи
  5. Затегната кожа
  6. Нова фризура
  7. Витка линија
  8. Мазна кожа
  9. Шминка
  10. Избричени нозе

Сувата кожа, темните подочници и вишокот килограми предизвикуваат намалување на самодовербата кај жените, а ист ефект имаат и акните, влакненцата на лицето, но и социјалните мрежи каде „сите се среќни, задоволни и никогаш не им е доста од забави и патувања“.

Една десетина од анкетираните жени признале дека се огледуваат на изгледот на познатите личности, додека 43% признале дека не зборуваат отворено за своите недостатоци.

Една шестина од овие жени би испробале ботокс, а една третина смета дека диетите имаат најголемо влијание врз изгледот на нивната кожа.

Можеби сакате да ги дознаете и 6-те уникатни ритуали за убавина на Фрида Кало.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар