Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

„QI“ (Quite Interesting) е британско ТВ квиз шоу во кое прашањата се толку нејасни што не е многу веројатно дека ќе бидат дадени точните одговори. За да компензираат за ова, креаторите на шоуто даваат поени и за креативните одговори, без разлика дали се точни или не.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Истражувачите кои работат на шоуто неодамна изненадија со серија интересни анимирани факти за животните, чија реализација е на Michael Whaite кој го знаеме од претходно, повеќе познат како @MrWahite.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Слоновите не можат да скокаат.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Домашна мачка може да истрча побрзо од Усеин Болт.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Изметот на вомбатот е во форма на коцка за да го спречи да се тркала.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Нилските коњи ја користат сопствената пот како крема за сончање.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Лосот може да почувствува кога му слетува мува на роговите.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Жирафата може да си ги излиже ушите однатре.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Богомолката има уво помеѓу нејзините нозе.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Првите научници кои нашле клунар се обиделе да го извадат неговиот „лажен“ клун.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Најчесто октоподите имаат сина крв.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Кога ќе се сврти ајкулата наопаку паѓа во транс.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Машките лавови спијат по 20 часа на ден.

Забавни анимирани гифови со интересни факти за животните

Вервериците се бакнуваат за да се идентификуваат една со друга.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар