Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Фотографот Рики Бисон од Тексас веќе неколку години фотографира згодни пожарникари, полицајци и војници заедно со напуштени кучиња кои бараат дом.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Најдобрите фотографии ги објавува во годишен календар познат како „Heartthrobs And Hound Dogs“ и сите собрани пари од продажбата ги донира на засолништа за животни.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Неверојатно е тоа што сите овие прекрасни мажи со совршени тела не се професионални модели, туку обични полицајци, пожарникари и војници.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Проектот е многу популарен и авторот се надева дека и понатаму ќе продолжи да ја спроведува неговата важна мисија.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Понекогаш кучињата наоѓаат дом уште пред да биде објавен календарот. Според Рики, сите мажи кои учествуваат во проектот се големи љубители на кучиња. Некои од нив и самите посвоиле куче.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Иако Рики се соочил со некои мали предизвици, целиот процес на фотографирање бил неверојатно забавен. Некои од кучињата имале толку многу енергија што не можеле да седат мирни ниту за момент.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

„Главната цел е да се стават уличните кучиња во центарот на вниманието и да се покаже дека и тие се исто толку неверојатни колку и секое друго куче, исто толку прекрасни и мили.“

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

Но, исто така поентата е да се истакнат нашите полицајци, војници и пожарникари кои ѝ служат на државата и нашите градови. И покрај тоа, тие наоѓаат време да се вклучат во ваков проект. Овие мажи се бореле за нашата земја, ги спасиле нашите сакани од пожар и се грижат за тоа нашите улици да бидат безбедни. Имаат и лузни кои се доказ за сето тоа. Тие не се модели или актери. Овие мажи се херои од вистинскиот живот“, објаснува Рики Бисон.

Овие згодни мажи од Тексас на необичен начин им помагаат на напуштените кучиња да најдат нов дом

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар