Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Иако убавината има различно значење за сите луѓе, постојат одредени стандарди кои многумина се обидуваат да ги исполнат. Постојат црти на лицето, типови тела, боја на очи и коса кои се сметаат за класично убави и сѐ што отстапува од нив, се смета за лошо и поинакво. Франческ Плејнс, 22-годишен фотограф од Шпанија, решил да го смени сето ова.

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Гил била малтретирана поради алопеција

Тој започнал со серија фотографии насловена како „Нормално“ (Normal). Имено, фотографот документирал тела кои не се вклопуваат во рамките на „стандардната убавина“. Франческ ги фотографирал луѓето во нивната најранлива и најчиста состојба – голи. Главната идеја на овој проект е да се прифатат нештата кои не се „нормални“, но се прекрасни и уникатни. Погледнете дел од неговите фотографии што несомнено ќе ви го сменат мислењето за луѓето кои се поинакви од вас…

На Џорди му било отстрането окото кога бил дете, поради тумор. Денес, тој има протетичко око

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Алба Парехо била родена со повеќе од 500 бенки и темна влакнеста кожа насекаде по телото

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар