Боите на пазарите во Мексико

Боите на пазарите во Мексико

Фотографката Алисон Хеjлицер ни раскажува одлична приказна за живописноста во секојдневниот живот на пазарите во Мексико.

Боите на пазарите во Мексико

Боите ви го одземаат здивот уште пред да пристигнете до пазарот. Ова е Денот на Мртвите во Сан Мигел де Аленде.

Боите на пазарите во Мексико

Одморајќи се од плетењето кошници, оваа жена ги чека потенцијалните купувачи.

Боите на пазарите во Мексико

Зелена ќерамика во форма на вазни на отворениот пазар во градот Оаксакан

Боите на пазарите во Мексико

Уметност на ткаење на разбој

Боите на пазарите во Мексико

Шарената волна е само мал дел од Оаксаканскиот стил.

Боите на пазарите во Мексико

Мирисот на топлите quesadillas, ја привлекува толпата.

Боите на пазарите во Мексико

Потребна е сила да се подготви пијалакот од пченка и цимет наречен техате.

Боите на пазарите во Мексико

Чуроси, кои се наоѓаат во кошничка на велосипед. Така се транспортираат до локалните маркети.

Боите на пазарите во Мексико

Надвор од големиот пазар, оваа жена си ја чува својата територија.

Боите на пазарите во Мексико

Папаја завиткана во весник

Боите на пазарите во Мексико

Чајоте, гуава и авокадо - можете да направите многу со овие плодови.

Боите на пазарите во Мексико

„Знаете ли колку се вкусни тамалите?“ - Таа им довикува на минувачите.

Боите на пазарите во Мексико

Зачини, зрнеста храна и грав. Сладост.

Боите на пазарите во Мексико

Сцена од пазарот за месо

Боите на пазарите во Мексико

Пазарите во Мексико можат да понудат одличен избор на разновидни продукти. Но, за тие кои го вадат лебот од тоа е доста напорна работа.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар