16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

Кога разговарате со некоја личност, добивате само 30% од целата информација преку нејзините зборови – сите останати информации може да бидат откриени преку нејзините движења, тонот на гласот и другите начини на невербална комуникација. Ако сакате да знаете што чувствуваат вашите пријатели во одреден момент, подобро е да ги набљудувате нивните лица. Обидете се да бидете повнимателни и ќе откриете многу нови работи за нив. Во продолжение ќе откриете како да ги „прочитате“ лицата на луѓето.

Веѓи

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

1. Подигнатите и заоблените веѓи може да значат дека личноста е изненадена. Колку повеќе е изненадена личноста, толку повисоко ги крева веѓите. Подигањето на веѓите е исто така знак на отвореност и привлечност кон вас.

2. Спуштените веѓи обично симболизираат гнев. По правило, ќе видите и вертикални брчки помеѓу веѓите.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

3. Ако внатрешните агли на веѓите се исправени нагоре, тоа укажува на тага.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

Очи

4. Гледањето нагоре и десно може да укажува на тоа дека личноста се обидува да ја искористи својата имагинација или дека лаже.

в

5. Гледањето нагоре и лево значи дека личноста се присетува на нешто.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

6. Гледањето надолу може да укажува на тоа дека личноста е засрамена, нервозна или има ниска самодоверба. Понекогаш тоа е знак и на чувство на вина.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

7. Ако личноста го движи погледот многу брзо од едната страна на другата, тоа значи дека таа се чувствува нервозно или непријатно во ваша близина.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

8. Проширените зеници обично укажуваат на страв или дека некоја личност е заинтересирана или вљубена во вас.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар