13 работи што мажите и жените ги прават различно

13 работи што мажите и жените ги прават различно

Велат дека мажите се од Марс, а жените од Венера. Можеби тие не се толку многу различни, но сепак постојат одредени ситници што ги издвојуваат едни од други. Во продолжение прочитајте кои се 13-те работи што мажите и жените ги прават различно…

1. Различно се соблекуваат

13 работи што мажите и жените ги прават различно

Мажите и жените поинаку ја соблекуваат облеката. Најчесто, мажите ги ставаат рацете зад нивните рамена и ја соблекуваат маицата така што ја користат јаката. Жените ги прекрстуваат рацете однапред, ја фаќаат маицата за работ и ја превртуваат наопаку додека ја соблекуваат. Мажите ги користат и двата начина, но жените само вториот. Ова не е така затоа што мажите и жените биле научени да се соблекуваат на различен начин, туку затоа што облеката на жените најчесто е потесна и не можат да го употребат „машкиот“ метод.

2. Различно ги покажуваат рацете

Ако им кажете на мажите да ги покажат рацете, тие секогаш ги покажуваат дланките, додека, пак, жените го претпочитаат предниот дел од рацете поради некоја причина.

3. Различно фрлаат топка

Мажите фрлаат топка така што земаат залет со рацете над и зад главата, додека, пак, жените ја фрлаат одгоре надолу држејќи ја со двете раце пред нив. Зошто е тоа така? Никој не знае!

4. Различно зеваат

13 работи што мажите и жените ги прават различно

Најчесто, мажите ја покриваат устата со тупаница додека зеваат, додека, пак, жените го прават тоа со отворена дланка, можеби затоа што изгледа поелегантно и поженствено.

5. Различно слушаат звуци

Жените имаат поостар слух од мажите и одлично ги слушаат звуците на повисока фреквенција. Интересно е тоа што женскиот мозок е „програмиран“ да го слуша детскиот плач, додека, пак, повеќето мажи можат да продолжат мирно да спијат како ништо да не се случило. Исто така, ако некое маче мјаука, постои поголема веројатност дека жената ќе го чуе, а мажот не. Меѓутоа, мажите можат подобро да ја одредат локацијата од каде што доаѓа звукот, така што тие ќе можат без проблем да најдат каде се крие мачето!

6. Различно седат

13 работи што мажите и жените ги прават различно

Жените најчесто седат со вкрстени нозе при што ги замотуваат нозете една околу друга. Мажите ги шират, со колената оддалечени едни од други. Ова е така најмногу затоа што поголемиот дел од мажите и жените носат различна облека и дефинитивно не е добра идеја жената да седи во „машка“ позиција ако носи кратко здолниште. Што се однесува до мажите, нивната инстинктивна седечка положба влече корени од еволуцијата. Имено, ова е типичната позиција со која „алфа мажјакот“ ја покажува неговата мажественост.

Продолжете на следната страница за останатите разлики…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар