13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

Оставивте одличен впечаток на интервјуто за работата која ја посакувавте и конечно се вработивте. Со тоа станавте дел од корпоративната машина во општеството и вашите денови почнаа да изгледаат исто од 8 до 16 часот. На почеток ви беше интересно да имате своја канцеларија, состаноци со менаџерот секој понеделник, проекти со странски клиенти кои ви претставуваа предизвик.

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

Уживавте да одите на долги ручеци со вашите нови колеги и на забави после работното време секој петок. Меѓутоа, по одреден период станавте презаситени од ваквиот начин на живот. Сè уште си ја сакате работата, но секојдневно ви се случуваат некои работи кои едноставно ве вадат од кожа…

1. Огромните задачи за изработка на оригами кои немаат никакви упатства

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

2. Кога доцните на здодевните задолжителни состаноци

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

3. Фотографиите од тимот на кои еден од колегите секогаш инсистира да стои понапред

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

4. И неделните собири за ручек кога колегата не ви обрнува внимание, туку само седи сам на друга маса со насмевка на лицето

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

5. Секој четврток кога шефот ве тера со тимот да го спелувате зборот „ETHIC“ за да се покажете пред странските клиенти

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

6. Кога ќе побарате помош од колешката да го завршите долгиот извештај, а таа го прави следново:

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

7. Кога ќе добиете имејл од колегите кој вели: „Нема повеќе да користиме столчиња. Нема веќе седење!“

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

8. А вие одговарате: „Ама мене ми се допаѓаат столчињата. Ве молам не ми го земајте столчето.“

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

9. Веќе во следниот момент, се будите, столчето ви го нема, а вашите колеги мрморат: „Ти си еден од нас. Еден од нас…“

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

10. И потоа ве прашуваат дали можете да прочитате нешто од новиот лаптоп и вие не гледате ништо на екранот, но се преправате бидејќи веќе длабоко навлеговте во целата работа

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

11. Кога на крајот од денот ќе ви кажат сите да ги ставите рацете едни врз други и да ја повторите мантрата на компанијата: „Моќта е во нашите раце.“

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

12. Кога всушност поим немате што се случува, но сите паднале на вашата глума

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија

13. Освен еден колега, сигурни сте дека тој ја знае вашата тајна!

13 најлоши сценарија кои ќе ви бидат познати доколку работите во канцеларија


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар