цртежи | Кафе пауза - Part 3

Принцезите на Дизни како модерни девојки од 21-от век

Како би изгледале овие девојки и која би била нивната приказна доколку живеат во денешно време?

Истражувањата потврдија: Стриповите ја развиваат љубовта кон книгите

Стриповите може да бидат вистинскиот пат кон развивање љубов за книгите и желба за учење.

Ако различните видови кафиња беа мачиња, тие ќе изгледаа вака…

Кој би рекол дека и од кафето може да се создава уметност...

Можете ли да ги најдете 6-те зборови кои се скриени во овие цртежи?

Ако сте како поголемиот дел од луѓето на Интернет (и во целиот свет), тогаш сигурни сме дека уживате да решавате загатки.

Моден илустратор користи необични предмети за да ги доврши своите цртежи

Овој моден илустратор користи најразлични материјали од секојдневието за да создава прекрасни фустани.

10 „пред и потоа“ цртежи кои покажуваат дека праксата ве усовршува

Лесно е да се стане вешт и способен во одредена област, но потребна е секојдневна и макотрпна работа.
Датум: 18 дек 2015

Артисти им даваат нов живот на детските цртежи со чудовишта со цел да ја поттикнат креативноста

„Нашата визија е да им помогнеме на децата да ја препознаат моќта на нивната имагинација и да ги поттикнеме да го следат својот креативен потенцијал“

Прекрасни цртежи на стебла од дрвја ја отсликуваат нивната природна средина

Овие дела ги вклучуваат дрвјата како субјекти, но и како платно за цртање.

Талентирана млада артистка користи секојдневни објекти за да ги надополни своите илустрации

Погледнете дел од нејзините дела кои нема да можете да престанете да ги гледате токму поради нивниот надреален ефект...

Патување во фантазијата: Слатки цртежи покрај утринското кафе

Погледнете дел од овие утрински приказни кои ќе ве одведат на патување во светот на имагинацијата...