Можете ли да ги најдете 6-те зборови кои се скриени во овие цртежи?

Ако сте како поголемиот дел од луѓето на Интернет (и во целиот свет), тогаш сигурни сме дека уживате да решавате загатки, да наоѓате нешта во слики и потоа да им се пофалите на останатите колку сте интелектуално способни за тоа. Зарем не е тоа причината зошто постои Фејсбук? Покажување на нашата супериорност?

Или пак, можеби сте едни од оние луѓе кои едноставно се забавуваат при вакви задачи. Наоѓањето скриени објекти е најдобриот начин да го забрзате времето на работа, па токму затоа и уште повеќе уживате во тоа. Па, ајде. Подготвени сте за нова загатка? Обидете се да ги најдете 6- те зборови кои се скриени во секој од следниве цртежи.

Да почнеме со ова семејство кое обожава да чита:

(1) Можете ли да ги најдете 6-те зборови кои се скриени во овие цртежи?

 • Одговори:

  1. Read (увото на кучето)

  2. Novel (потпирачот на фотелјата)

  3. Book (очилата на мажот)

  4. Story (книгата на жената)

  5. Words (дрвото)

  6. Page (момчето)

Како ви оди? Подготвени сте за следниот цртеж?

(2) Можете ли да ги најдете 6-те зборови кои се скриени во овие цртежи?

 • Одговори:

  1. Mirror (рамката на огледалото)

  2. Straw (метлата)

  3. Couch (каучот)

  4. Tiles (плочките во кујна)

  5. Cat (опашот на мачката)

  6. Cord (каблите зад телевизорот)

И за крај, имаме уште еден цртеж за вас:

(3) Можете ли да ги најдете 6-те зборови кои се скриени во овие цртежи?

 • Одговори:

  1. Stormy (гранките на дрвото)

  2. Puddle (палтото на детето со капа)

  3. Wet (виолетовиот чадор)

  4. Showers (портокаловиот чадор)

  5. Damp (одводот)

  6. Clouds (грмушката под облакот)

Како поминавте? Колку време ви беше потребно да ги завршите? И најважно од сè, се чувствувате попаметно?

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар