цртежи | Кафе пауза - Part 9

Снежна уметност

Овие неверојатни дизајни во снегот инспирирани од концептот на круговите во жито се дело на артистот Сајмон Бек. Тој прави интересни геометриски фигури со специјални чевли за снег.
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

Цртежи во снег

Чекор по чекор, оваа масивна слика била „втисната“ во штотуку навеан снег минатиот месец. Направена е во Колорадо, по идеја на Соња Хинричсен, која имала помош од пет волонтери.
Датум: 22 фев 2012
, Автор:

Уметник црта портрети со двете раце истовремено

Во чест на филмот „Бегство од Шошенк“, Ксионан Сан на еден лист хартија го сместил актерското дуо Морган Фримен и Тим Робинс. Делото од неговиот исклучително редок талент, можете да го погледнете на импресивното видео...
Датум: 22 дек 2011
, Автор:

Кога моливот ќе ја допре фотографијата…

Иако пред извесно време веќе бевме сведоци на оваа интересна техника, сепак решивме да направиме нова селекција од овие импресивни дела.
Датум: 22 дек 2011
, Автор:

Мили мачиња нацртани со молив

Верувале или не, мачињава што ги гледате на сликиве не се вистински фотографирани животинчиња, туку се слики нацртани со молив. Тие се дело на хонгконшкиот графички дизајнер Paul Lung...

Волшебно нашминкани очни капаци

Дваесетиедногодишната шминкерка Кети Алвеш креира детални цртежи на очните капаци, користејќи шминка за секојдневна употреба.

Животот на улица преку колоритни цртежи

Цртежите на Кал се исклучително колоритни и за миг го обземаат просторот во кој се наоѓаат.

Фотографии „доцртани“ со молив

Има нешто посебно забавно кога на фотографиите ќе им се додаде совршеното парче. На тој начин тие стануваат сосема нова форма на уметничко изразување.
Датум: 09 мар 2011
, Автор:

Маркантни портрети на ѕвездите нацратни со молив

Во овие феноменални цртежи артистот има внесено душа и карактер...