техника | Кафе пауза

Намалете ги стресот и анксиозноста со помош на техниката 5-4-3-2-1!

Што можете да направите кога ќе почнете да чувствувате дека ја губите контролата?

Едноставна техника која ќе ви помогне да се опуштите за само 1 минута!

Станува збор за ефективна техника за релаксација, па затоа ве советуваме да ја користите секогаш кога ќе се чувствувате очајно или под стрес.

Не можете да се концентрирате и не ги исполнувате своите обврски навреме? Решете го тоа со помош на оваа техника

Кога станува збор за продуктивноста што води до добро завршена работа, најважни се добрата организација и фокусот.

Ичиго Ичи – јапонската уметност на живеење: Секој ден е посебен!

Ичиго Ичи во суштина означува наоѓање среќа во сегашноста.

Испробајте ја новата техника за средување во домот: 4 кутии за спас од нередот

Раскревајќи ги старите предмети, создавате простор за нови нешта, а тоа ве полни со верба.

Ментално аикидо: Техника што ќе ве исчисти од негативните емоции и мисли

Луѓето се склони да ги анализираат ситуациите и настаните и постојано да се премислуваат дали донеле добри одлуки, а сето ова може навистина да исцрпува.

Како да се изборите со негативните мисли?

Истражувачите низ годините имаат направено многу истражувања за лошите мисли, па сега имаат многу подобра слика за тоа како треба да се бориме со нив.
Датум: 19 сеп 2019
, Автор:

Јапонска техника за отстранување на отровите од телото

Во нашето тело постојат бактерии и токсини кои одвреме-навреме би требало да ги отстрануваме.

Што ќе се случи со вашето тело ако го допрете непцето со јазикот и дишете длабоко 60 секунди?

На многумина ова ќе им се види како нешто смешно, но верувале или не, тоа навистина помага.

Трансформирајте ги вашите врски со помош на техниката „Сендвич“

Техниката „Сендвич“ е стратегија за комуникација која можат да ја користат сите (вклучувајќи ги и чувствителните луѓе) за подобрување на врските.

Моќна техника: Што ќе се случи ако само неколку секунди дувате во вашиот палец?

Човечкото тело е неверојатна „машина“ за која постојано откриваме нови нешта.