техника | Кафе пауза - Part 6

Неверојатни тридимензионални цртежи

Иако има само 21 година, тој навистина ја има совладано оваа техника за илустрирање оптички илузии на тефтер. Со сигурност неговите дела ќе ве остават со подзината уста.

Водени цртежи

Suminagashi е стара јапонска техника на сликање на водена површина со цел да се создадат цртежи со мермерен ефект. Буквално значи лебдење на мастилото.
Датум: 25 јун 2012
, Автор:

Најдобриот начин за создавање нови навики

„Не крши го синџирот“ е едноставна, ефективна и интересна техника која ќе ве натера брзо и лесно да стекнете нови навики.

Господарот на сенките

Рашад Алакбаров од Азербејџан е уметник кој волшебно успева да „слика“ со сенки и светлина на начини за кои не би ни помислиле дека се возможни.

Моќни портрети насликани со вино

Додека останатите уметници низ светот користат акрилни и мрсни бои за да создадат некое уметничко дело, Елизабета Рогаи твори со помош на вино.

Кога моливот ќе ја допре фотографијата…

Иако пред извесно време веќе бевме сведоци на оваа интересна техника, сепак решивме да направиме нова селекција од овие импресивни дела.
Датум: 22 дек 2011
, Автор:

Иновативни светлечки фотографии

Креативни фотографии изработени само со светлина кои прикажуваат интересни приказни од животот...

Антигравитациска јога

Импровизираните лежалки закачени на таванот од просторијата, им овозможуваат на луѓето да се истегнуваат во сосема нови правци, вклучително и одозгора-надоле.

Цвеќиња кои експлодираат

„Мојата поставеност е малку поинаква бидејќи се обидувам да го покажам релативниот меѓусебен распоред на ливчињата, прашниците и толчниците, така што да се зачува радијалната симетрија и цвеќето може да се препознае.“
Датум: 25 авг 2011
, Автор:

Минијатурниот свет на инсектите

Прекрасни фотографии од инсекти доловени во вистинскиот момент... Глетка која не се гледа секој ден...

5 чекори за совршени „зачадени очи“

„Зачадени очи“ (Smey eyes) е техника на шминкање на очните капаци која девојките не ги остава рамнодушни, но ни момците. Погледнете како да ја совладате во пет едноставни чекори.

Продавница за загубен багаж

Дали некогаш сте се запрашале што се случува со загубените авионски багажи кои никогаш не се побарани од нивните сопственици? Епа во САД тие завршуваат во продавницата за загубен багаж во Скотсборо, Албама.
Датум: 03 јан 2011
, Автор: