3-те хороскопски знаци кои најверојатно ќе се преселат во странство

Некои луѓе едноставно не се создадени за да останат на едно место целиот нивен живот.

11 обични нешта кои можат да ви го уништат одморот во странство

На некои места дури и наједноставното свиркање по улица може да ви донесе казна, или пак одредена боја може да ви донесе притвор.

10 држави во кои е многу лесно да емигрирате

Преселувањето во друга држава сигурно не е лесно, но не е ни толку тешко. Во некои држави добивањето државјанство е навистина едноставно. Погледнете за кои станува збор.

Зошто работењето во странство е одлично за вашата кариера?

Дали веќе ви е здодевно нормалното работно време? Дали барате некој нов начин за да ја „освежите“ вашата кариера? Се разбира, можете да отидете во друг град, но зошто да не отидете во друга држава?

Да седам ил да се селам: Зошто младите од Македонија мечтаат за живот во странство?

Дали би ги оставиле сите ваши пријатели, семејството и сиот ваш живот само за да побегнете од Македонија? За жал, многумина би одговориле потврдно.

Иселениците откриваат: Кои се најдобрите места за живеење во странство?

Глобалната мрежа InterNations пред некое време го објавила годишното истражување кое открива кои се најдобрите земји за живот и работа во странство.

Што ќе се смени во вашиот живот кога ќе почнете да живеете во странство?

Секое ново искуство, дури и да не трае долго, може да ви го промени животот на подобро.

9 работи кои можат да ги разберат само луѓето кои живеат далеку од семејството

Има многу причини поради кои луѓето се разделуваат од семејството. Некогаш тоа е работата, а некогаш само желбата за патување.
Датум: 24 дек 2015

3 причини зошто треба да студирате во странство

Погледнете зошто би требало да одберете да студирате во странство...

Желби чие остварување носи несреќа: Од милиони на лото до факултетска диплома

Добивањето џек пот најпрво носи огромен наплив на среќа, а потоа голема празнина, па дури и депресија бидејќи веќе нема уживање во предизвиците на животот, предупредуваат стручњаците.
Датум: 17 мај 2015
, Автор:

6 земји каде што можете да студирате на англиски, бесплатно или со мала партиципација

Разгледајте ги студиските програми во овие шест земји доколку размислувате за студирање во странство.

4 огромни придобивки од престојот во странска земја

Животот во странска земја ќе ве направи похрабри, поиздржливи и несомнено ќе ве збогати со следниве непроценливи вештини, клучни за вашиот иден личен и професионален развој.
12