28 октомври 2017 | Кафе пауза

Зошто треба да престанеме да ги романтизираме проблемите со менталното здравје?

Денес многу често може да се сретнат луѓе кои се горди на нивните ментални проблеми, а вистината е дека овој живот е многу тежок.

Зошто секогаш треба да целите и до 10 пати повисоко?

Сите луѓе се справуваат со граници кои самите си ги поставуваат, без притоа да сфатат дека можат да постигнат многу повеќе.

20 интересни прашања кои можете да му ги поставите на момчето кое ви се допаѓа

Нема подобар начин да запознаете некого од тоа да му поставите неколку прашања...

Деринкују: Древниот подземен град кој бил дом на 20.000 луѓе

Освен ако не дојде до некоја апокалипса, малкумина од нас би се согласиле да живеат под земја. Сепак, помеѓу 8-иот и 7-иот век пред нашата ера, во древниот град Деринкују, луѓето живееле токму вака.

10 фрази кои кажуваат повеќе од обичното „Те сакам“

Овие магични зборови станаа многу чести, бидејќи љубовта е многу повеќе од едно „Те сакам“. Таа е чувство, емоција и постоење на нашето битие.

Зошто работењето во странство е одлично за вашата кариера?

Дали веќе ви е здодевно нормалното работно време? Дали барате некој нов начин за да ја „освежите“ вашата кариера? Се разбира, можете да отидете во друг град, но зошто да не отидете во друга држава?

Што открива за вас денот во месецот кога сте родени?

Откривањето факти и детали за нашиот карактер веќе стана тренд. Најважното прашање кое треба да си го поставите во овој случај е: Дали можете да се опишете со неколку збора?