Истражување: Најчесто нè привлекуваат луѓе кои наликуваат на нас

Веројатно веќе сте ја слушнале изреката „Спротивностите се привлекуваат“. Но зошто тогаш толку многу парови физички наликуваат еден на друг?

Анонимна девојка забележала дека сите фотографии на Инстаграм почнуваат да наликуваат едни на други

Дали ви се случило да доживеете дежа ву додека прелистувате низ фотографиите на Инстаграм? Постои причина за ова.

Гламурозно куче што личи на Иванка Трамп!

Понекогаш и кучињата можат да ни заличат на некоја славна личност.

Можете да препознаете кој е кој? Неверојатни фотографии од познати личности и нивните двојници

Погледнете ги следниве фотографии од обични луѓе кои толку многу личат на некои познати ѕвезди што нема да можете да им поверувате на очите...

Магична поврзаност: Плодови кои личат на органите на кои добро делуваат

Силата на природата е навистина неверојатна. Познато ни е кои плодови за што се добри, но понекогаш нивната лековитост е толку очигледна што е дури и забавна. Еве неколку такви одлични примери.
Датум: 23 сеп 2014
, Автор:

Уникатни форми на цвеќиња кои личат на нешто друго

Функцијата на опрашување придонела цвеќињата да се развијат во многу различни облици и бои од кои некои личат на препознатливи фигури, растенија и животни.
Датум: 02 јун 2014
, Автор:

Интересно откритие: Изгледа дека сите сопружници имаат слична ДНК

Една нова студија открила дека сопружниците всушност имаат ДНК која е многу слична. Послична ако ја споредите со случајно избрана личност.

Познатите во споредба со луѓе од минатото на кои премногу наликуваат

Се верува дека секој од нас има двојник некаде на Земјината топка, а токму тоа го докажуваат фотографииве од познатите фаци, во споредба со нивните двојници од историјата.

Сензуални црвени усни во цветен облик

Психотрија Елата, познато под името „усни на проститутка“ или „растението со жешки усни“, е цвеќе со интензивна црвена боја, кое личи на сензуални женски усни.

Актери кои личат на вистинските ликови кои ги глумат

Некои актери уште од раѓање со самите црти на лицето ја добиваат привилегијата еден ден да глумат некој важен историски лик во биографскиот филм што ќе му го направи Холивуд...

Познатите и нивните идентични восочни фигури

Можете ли да ја направите разликата од левата и десната страна на фотографиите? :)
12