сиромаштија | Кафе пауза

Наставничка споделила фотографии од ранчето кое еден татко го направил за својот син за да заштеди пари

Ова е доказ дека до оние работи кои ние ги земаме здраво за готово, на некои луѓе им е многу тешко да дојдат.

Што се случува со нашето здравје кога ни недостигаат пари?

Имаме официјална потврда дека стресот заради недостигот на пари може да предизвика сериозни здравствени проблеми.

Хуманоста на Мајка Тереза: Вистинската глад во светот не владее помеѓу сиромашните

Вистина е дека на нашите тела им треба храна, но и на нашиот ум и душа исто така им е потребно храна.

Поучна приказна: Зошто сме сиромашни?

Оваа кратка приказна нè учи точно што значи сиромаштвото и кои луѓе се навистина сиромашни.

Викенд книга: „Продадена“ – Патриша МекКормик

Секоја година, речиси 12.000 девојчиња од Непал се продаваат од страна на нивните семејства, намерно или од незнаење и се фрлаат во светот на сексуалното ропство.

4 причини поради кои материјализмот никогаш нема да ве усреќи | Како да се справите со тоа?

За жал, живееме во ера во која среќата се мери по тоа колку човек може да купи.

Книга: „Индиго Бомбај“ – Јагода Михајловска – Георгиева

Табуизирана, многу чувствителна тема, недопрена од нашата литература... разлазува морници, но и вознесува од восхит...
Датум: 25 дек 2013
, Автор:

Луѓе кои живеат на гробишта

Гробиштата во северниот дел на Манила се такви што овозможуваат врз нив лесно да се изградат импровизирани куќи од дрво и железо, а се доволно големи за да примат 6.000 луѓе.

Најтрошните куќички во кои живеат луѓето во светот

Македонските, бразилските, етиопските и другите трошни куќики низ светот...

Учител-херој од Индија обезбедува бесплатно образование за сиромашните деца

Oвој храбар човек ja покажува во практика тезата на Ганди дека секој треба кај себе да ја бара промената која сака да ја види во светот околу себе.

Сатирични илустрации за животот

Во нив се кријат сурови животни приказни, осврт кон актуелните политички случувања, сериозни пораки до јавноста...
Датум: 15 мај 2012
, Автор:
12