02 мај 2015 | Кафе пауза

Не плашете се од стареењето: Основни правила за убавина над 40-тата година

Откако ќе дојдете до одредена возраст, правилната нега станува клучна.

4 неочекувани нешта кои очниот доктор може да ги открие за вашето општо здравје

Да, вашите очи се прозорец кон вашата душа. Но, тие исто така можат да бидат и од голема помош за вашето општо здравје.

Поучна приказна: Најпаметниот човек на планетата

Едно неделно попладне, доктор, адвокат, мало момче и свештеник летале со мал приватен авион...

Реалноста е подобра од соништата: Зошто заљубените воопшто не спијат?

Постои една изрека која вели, „Знаете дека сте заљубени кога не можете да заспиете затоа што реалноста конечно ви е подобра од соништата.“

11 проблеми со кои се справуваат девојките со блед тен

Од изгореници од сонцето заради кои личите на вампир, до неконтролирано вцрвенување на кожата, девојките со блед тен се справуваат и со овие проблеми.

Викенд книга: „Продадена“ – Патриша МекКормик

Секоја година, речиси 12.000 девојчиња од Непал се продаваат од страна на нивните семејства, намерно или од незнаење и се фрлаат во светот на сексуалното ропство.