себичност | Кафе пауза

12 знаци што покажуваат дека луѓето нема да ви дозволат да се однесувате лошо кон нив

Повеќето луѓе го поврзуваат зборот „себичен“ со непријатна личност која мисли само на себе. Но, психолозите тврдат дека да се биде себичен е всушност корисно во некои ситуации.

4 причини зошто понекогаш треба да бидете себични

Грижата за себе значи да имате здрав однос кон себе и кон луѓето околу вас. Но, ако се ставите себеси на прво место, на многумина ќе им изгледате како себична личност.

9 ситуации во кои треба да бидете себични

Сигурно додека сте биле дете ве учеле да не бидете себични, да споделувате и да мислите на другите, па затоа престанавте да ги браните вашите интереси.

Само на себе мислат: Овие 5 хороскопски знаци се себични и „расипани“ до болка!

Себичноста е лоша особина и може да расипе многу врски и пријателства.

5 здрави начини да бидете себични без да чувствувате вина

Веројатно верувате дека е лошо да бидете себични, но сега е време да го промените тоа.

Себичност – особина поради којашто животот на жените станува многу подобар

Покрај особините што на прв поглед се сметаат за негативни, постои една што би требало да ја има секоја жена.

Зошто е добро да бидете себични?

Сите можеме да се согласиме дека општеството му „закачило“ негативна конотација на зборот себичен.

7 причини зошто треба да бидете себични оваа година

Оваа година треба да бидете себични! Заслужувате да се грижите за себе, да се негувате и да бидете среќни.

Дали е себично да бидете среќни и да посветите време на креативно изразување?

Според многумина, себично е да одвојувате време за развивање на вашата креативност, бидејќи на тој начин може да оставите впечаток на лоша личност која воопшто не се грижи за нејзините блиски.

Можеби токму тој што се труди да ви помогне, е тој што најмногу ќе ве повреди

Во идеален свет, сите би имале некој кој би ве спасил. Некој кој секогаш ќе биде до вас за да ве прегрне и да ви каже дека сѐ ќе биде во ред.

4 ситуации кога е сосема во ред да бидете себични

Себичноста е лоша особина, но таа понекогаш може да ви ги подобри односите со другите, доколку се употребува на правилен начин.

Дали себичноста ја уништува вашата љубовната врска?

Вашите потреби се секогаш пред потребите на партнерот, не поднесувате критика и сакате да го промените, но не и себе - ова се само неколку знаци на себичност кои полека ја уништуваат вашата љубовна врска.
12