13 август 2020 | Кафе пауза

20 фотографии од луѓе што претвораат во уметност сè што ќе допрат

Постојат луѓе кои гледаат уметност на места и на предмети на кои повеќето од нас никогаш не би помислиле, а во продолжение погледнете ги нивните ремек-дела.

Зошто смоквата е најлековитото овошје на светот?

Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото.

4 хороскопски знаци што ќе имаат можност да заработат голема сума пари до крајот на месецот

За овие 4 хороскопски знаци, ова е совршен период да постигнат сè што сакаат, да напредуваат на работното место и да ги претворат своите соништа во реалност.

3 песни што треба да им ги пуштате на вашите растенија за да растат побрзо

Постојат одредени верувања дека музиката може да им помогне на растенијата да растат. Тоа не значи дека растенијата имаат уши, туку тие чувствуваат вибрации.

12 знаци што покажуваат дека луѓето нема да ви дозволат да се однесувате лошо кон нив

Повеќето луѓе го поврзуваат зборот „себичен“ со непријатна личност која мисли само на себе. Но, психолозите тврдат дека да се биде себичен е всушност корисно во некои ситуации.

Зошто овој ресторан во природа е еден од најубавите во светот?

Овој оригинален ресторан патува низ различни светски дестинации и ги поставува своите маси на најнеобични локации како што се планински врвови, пештери, полиња и острови.

Запознајте ја оваа бабичка која ја направила својата прва тетоважа на 103 години

Дороти Полак е 103-годишна бабичка која после излегувањето од изолација во старечки дом ја направила својата прва тетоважа.

Кои природни состојки можат да ве заштитат од сонцето?

Многу производи за сончање содржат состојки кои можат да предизвикаат алергии или да имаат негативни ефекти, но дали постои природна заштита од сонце?