ризик | Кафе пауза - Part 2

Едноставен тест со кој ќе откриете дали кај вас постои ризик од прерана смрт

Според едно истражување од Шпанија, физичката форма имала главна улога во одржувањето на здравјето.

10 фотографии што речиси ги убиле нивните креатори

Очигледно е дека фотографите се подготвени на сè за да ја направат совршената фотографија.

5 причини зошто треба секогаш да ги барате ризичните нешта

Позајмица, покачување, донација... овде спаѓа што било за коешто ви е потребна нечија помош. Проблемот е што помошта не е понудена.

Истражување: Жените кои родиле машко бебе се изложени на поголем ризик од постпородилна депресија

Ова не се лоши вести бидејќи пораното идентификување на ризичните фактори значи подобра поддршка за жените.

Научниците открија дека ранобудничките имаат помали шанси да добијат рак на дојка

Имаме одлични вести за жените што сакаат да се будат рано наутро!

Еднаш се живее: Неколку луѓе ја откриваат најлудата одлука што некогаш ја донеле

Понекогаш овие ризици и авантури се претвораат во прекрасно искуство, а некогаш завршуваат со урнебесна приказна.

Колку царски реза може да издржи женското тело?

Во многу држави забележано е зголемување на породувањето со царски рез. Па ако планирате да имате бебе, големи се шансите дека ќе се породите со царски рез.

Луѓето кои одат бавно се изложени на поголем ризик од срцеви заболувања

Резултатите од истражувањата покажале дека брзината на вашето одење може да влијае на здравјето на вашето срце и да го зголеми ризикот од прерана смрт.

5 причини зошто вреди да преземате повеќе ризици

Доколку не преземете ризици и не излезете од вашата зона на удобност, тогаш како би успеале да се искачите некое скалило погоре?

Русинка прави прекрасни, но ризични фотографии од кои срцето ќе ви сопре

Запознајте ја Ангела Николау, една од најхрабрите фотографи ширум светот.

7 убедливи причини зошто не треба да објавувате фотографии од вашите деца на Фејсбук

Живееме во многу опасно време и добро е да се преземат некои мерки на претпазливост за да го заштитите вашето дете и да не го изложувате на дополнителен ризик.

Ако некој ве сака, нема да ризикува да ве изгуби

И покрај тоа што ви недостасува блискоста што сте ја имале, тоа не значи дека треба да бидете пак заедно.