ризик | Кафе пауза

Недоволната хидратација може да биде причина за зголемен ризик од развој на хронични болести!

Еве што велат резултатите од истражувањето за поврзаноста меѓу недоволната хидратација и ризикот од предвремена смрт!

Дали млечните производи можат да го зголемат ризикот од воспаление?

Дали млечните производи се „непожелни“ кога станува збор за хроничното воспаление?

5 стратегии за преземање ризици

Колку поголем е ризикот, толку поголема е наградата!

5 работи на кои треба да внимавате кога ја оставате мачката во вашиот кревет

Мачките се слатки и сосема е природно што сакате да ги гушкате и да ги чувате покрај вас, но во реалноста, тоа може да биде ризично.

5 ризици од заболувања предизвикани од маснотиите во стомакот

Без оглед каде се појавуваат маснотии на вашето тело, тие секогаш предизвикуваат загриженост, особено кога се во форма на испакнатост на вашиот стомак.

8 лоши навики и ситуации што го зголемуваат ризикот од мозочен удар

Оваа состојба може да доведе до оштетување на мозокот, па дури и до смртен исход.

Мажите кои не можат да направат 10 склекови се изложени на поголем ризик од срцеви заболувања

Вашата физичка подготвеност може да одреди колкави ви се шансите за мозочен удар или инфаркт во иднина.

7 чудни нешта што ви го зголемуваат ризикот од рак

Постојат нешта коишто го зголемуваат ризикот од рак, но често се занемарени.

Едноставен тест со кој ќе откриете дали кај вас постои ризик од прерана смрт

Според едно истражување од Шпанија, физичката форма имала главна улога во одржувањето на здравјето.

10 фотографии што речиси ги убиле нивните креатори

Очигледно е дека фотографите се подготвени на сè за да ја направат совршената фотографија.