ризик | Кафе пауза - Part 3

Отровни мисли кои ви ја трујат визијата за подобар живот

Свесно или не, луѓето тежнеат да се демотивираат дури и кога тоа е сосема спротивно на она кое сакаат да го постигнат.

Како секој хороскопски знак се справува со преземањето ризик?

Нашите избори и одлуки се должат на нашиот карактер и нашата природа.

5-те најизразени карактеристики на психопатите од реалниот живот

Веројатноста дека веќе сте се запознале со некој психопат е голема...

Душевни болести: 4 хороскопски знаци кои се во најголема опасност

Кои хороскопски знаци се најчувствителни на психоза?
Датум: 26 фев 2016

5 митови за успехот во кои не треба слепо да веруваме

Чекорете храбро на патот кон успехот и не верувајте во сѐ што ќе слушнете.

7 големи грешки кои не треба да ги повторите оваа година

Од грешките кои ги правите можете многу да научите и токму овие лекции ќе ви помогнат да имате подобра и поубава иднина.

Паметните луѓе се разликуваат од сите останати, а еве и како

Одредени однесувања и карактеристики кои ги опишуваат паметните луѓе им се како вродени и како такви, тие целосно спонтано ги извршуваат и се разликуваат по нив.

3 животни навики кои ќе ве одведат до успех

Животот е една огромна скала каде секој чекор претставува некаков ризик. Со правење на секој следен чекор, ние или се качуваме скалило погоре или се симнуваме скалило подолу...

6 клучни нешта кои висината ги кажува за вашето здравје

Не постои „совршена“ висина која може да ви гарантира само добро здравје, бидејќи нашиот раст има силно влијание врз состојбата на организмот.

Животот е премногу краток: 5 начини да го искористите во целост

„Carpe diem“ е слоган кој многумина го цитираат, но дали тие навистина го зграпчуваат денот?

Наједноставниот рецепт за среќа: Кажете ДА на новите предизвици во животот!

Кажете ДА на промените и гледајте како животот ви се менува на подобро!