ризик | Кафе пауза - Part 4

Што открива месецот на раѓање за вашето здравје?

Едно истражување спроведено на универзитетот Колумбија покажало поврзаност помеѓу месецот на раѓање и човечкото здравје.

Стравови кои ве спречуваат да најдете вистинска љубов

За вистинската љубов вреди да се ризикува. Дали сте способни да дозволите стравот да ве спречи да ја пронајдете таа љубов?

Претераното спиење може да доведе до голем број ризици за вашето здравје

Колку и да ви звучи невозможно, може да се претера и со сонот.

Примарни причинители на рак на дојката кои треба да ги знаете

За да знаете како да го превенирате ракот на дојка треба само да бидете добро информирани. Научете колку што е можно повеќе информации за ваше добро, па потоа споделете ги и со другите жени во вашиот живот.

5 нешта за кои на крајот од денот никогаш не треба да жалите

Дали кога легнувате да спиете се чувствувате исполнето и смирено знаејќи дека денес сте направиле еден чекор понапред кон она што е важно во вашиот живот или пак, повторно жалите за нешто што не сте направиле?

15 работи кои луѓето со голема самодоверба не ги прават

Обрнете внимание на оваа листа од 15 работи за кои луѓето со голема самодоверба кажуваат големо НЕ.
Датум: 23 апр 2014
, Автор:

Дали може стресот да ви биде пријател?

Од стрес срцето забрзано ви чука, неконтролирано се потите и ви се суши устата. Стресот е прогласен за голем непријател на човекот. Но дали навистина е?
Датум: 14 мар 2014
, Автор:

Како отчукува биолошкиот часовник кај жената?

Квалитетот на јајце-клетките со годините се намалува, па така и веројатноста за природно оплодување е помала, додека се зголемува ризикот од губење на детето. Но, покрај возраста на мајката, битни се и годините на таткото.
Датум: 07 фев 2014
, Автор:

Како патуваат некои деца низ светот за да стигнат на училиште?

Постојат многу дечиња кои секојдневно си го ставаат својот живот на ризик за да појдат на училиште и да научат нешто ново.

7 лесни начини за донесување тешки одлуки

Дали некогаш посакувате да постоеше лесен начин за донесување тешки одлуки?

5 вистини за промените во животот

Еве неколку вистини за промените кои можеби ќе ви помогнат да донесете важна одлука која ќе ви го промени животот.
Датум: 05 авг 2013
, Автор:

Украинскиот бестрашен егзибиционист

Украинецот познат под псевдонимот „Mustang Wanted“ е очигледно бестрашен човек. Судејќи според неговото несекојдневно адреналинско хоби, овој човек очигледно обожава да си го става животот на ризик.