15 илустрации кои покажуваат во што се претвора светот

Елија Колумбо е уметник чии дела се со многу подлабока порака отколку што изгледа на прв поглед.

Мистеријата е разоткриена: Зошто огледалата се толку морничави?

Нема ништо повознемирувачко од помислата дека одразот во огледалото е малку изместен.

Редок небесен феномен кој се формира само на ниски температури

Светлечките столбови се една многу ретка појава која совршено ја покажува убавината на нашата атмосфера.

Еве што ќе се случи ако на овие места чувате огледала во домот

Првото нешто што може да се каже за огледалата, а е очигледно, е дека тие рефлектираат. Тоа значи дека го прикажуваат одразот на сè она што се наоѓа во нивната непосредна близина.
Датум: 21 апр 2015
, Автор:

Неверојатни фотографии кои ќе ви го превртат светот наопаку

Фотографиите кои вклучуваат отсликување знаат да бидат голем предизвик за фотографите...

Неверојатни пејзажи отсликани во огледало

„Мојата намера е да создадам нови врски помеѓу познатите форми така што воведувам спектакуларни отсликувања во околина каде што тие не би требало да постојат,“ Коди Вилијам Смит.

Хипонотизирачка колиба во пустина – дење рефлектира, ноќе свети и ги менува боите

70 години старата колиба со искршени стакла е преобразена во воодушевувачка глетка од која ќе се запрашате дали она што го гледате е возможно да биде реално или пак можеби халуцинирате.
Датум: 30 ное 2013
, Автор:

Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив

Тие рефлектираат силна емотивна приказна сместена на малата рожница на окото.
Датум: 15 јул 2013
, Автор:

Рефлексија на тагата во човечките очи

Од совршено превитканите трепки, детално пресликаните брчки под очите, до фасцинантната текстура на рожницата, артистот изведува совршено хиперреалистично пресликување на тагата во човечките очи.

Одблесокот на Париз

Џоана Леманска пронаоѓа вирови или предмети кои прават отсјај како огледала, стакла и метали и ги употребува за да создаде неверојатно убави рефлексии во нејзините фотографии.
12