Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив

Очите кажуваат многу за личноста, но фотореалистичните цртежи на Вери Апријатно откриваат многу повеќе од нејзината околина. Тие рефлектираат силна емотивна приказна сместена на малата рожница на окото. Секоја од овие креации е резултат на комбинирана употреба на материјали за сликање, како јаглен, молив и акрилни бои.

Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нивOчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нивOчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив

Сликите се толку богати со детали, што изгледаат како да се фотографии, но специјалниот фотореалистичен ефект кои тие го имаат е надополнет со експресивните сцени насликани како рефлексии во емотивните очи. На овој начин, очите откриваат многу повеќе од проста рефлексија на она што ги опкружува.

Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив Oчи кои гледаат многу повеќе од сè што е околу нив


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. Ивана Reply

    Нели е срамота, постојано да ги објавувате/копирате работите кои ги објавува македонскиот сајт http://www.divianarts.com ?

  2. Ивана Reply

    И уште авторот е потпишам како кафе пауза, а не со свое име и презиме…. 🙁 Срамота

Остави коментар