18-годишна уметница го воодушевува светот со своите ремек-дела и успева да ги продаде за 10 илјади долари

Димитра студирала на Миланскиот институт за уметност, училиште што е водено од страна на нејзините родители, познатите артисти Џон и Ели Милан.

Ремек-дела во форма на торти што ќе ги задоволат сите ваши сетила

Ние можеме само длабоко да воздивнеме и да се надеваме дека еден ден на нашата маса ќе се пронајде една од овие совршени торти.

Фантастични десерти кои потсетуваат на архитектонски дела

Што ќе се случи кога архитектот ќе одлучи да ја промени својата професија, односно да заплива во немирните води на слаткарството?

Откријте ги 7-те фасцинантни тајни скриени во дел од најпознатите уметнички дела

Велат дека секое парче уметност е обвиено со мистерија што само чека да биде одгатната.

8 архитектонски ремек-дела во светот за тие кои не се плашат од височина

Во продолжение ви претставуваме шанса да ги погледнете најдобрите проекти кои ја воздигнаа архитектурата во нови височини, фигуративно и буквално.
Датум: 03 мар 2016

10 музеи кои можете да ги истражувате без да го напуштите вашиот дом

Виртуелна прошетка низ најинтересните музеи ширум светот.
Датум: 23 феб 2016

Неверојатни уметнички дела изработени од храна

Интересно несекојдневно хоби за изработка на минијатурни ремек дела од овошје и зеленчук...
Датум: 14 дек 2015

29 ситуации кога архитектите воопшто не се ни потрудиле

Нивото на грижа и труд кое е вложено во овие ремек-дела на архитектурата е бесценето!

6 уметници кои си ги мразат своите ремек-дела

Уметниците одвреме-навреме создаваат по некое ремек-дело по кое стануваат препознатливи, но тоа е меч со две острици.

18 книги кои секој млад човек во своите 20-ти треба да ги прочита

Како човек во своите 20-ти кој ги следи новите модерни трендови, не смеете да си дозволите да не ги прочитате овие ремек-дела кои уште како ќе ви помогнат во потрагата по себеси и значењето на светот што ве опкружува.
Датум: 24 ное 2014
, Автор:
12