птици | Кафе пауза
Неверојатна уметност од хартија
off

Неверојатна уметност од хартија

Ви се верува дека овие уметнички дела се изработени од хартија?

Уметница користи суво лисје како неконвенционално платно за везење птици

Кога ќе се спојат креативноста и љубовта кон везењето добивате преубави ремек-дела!

Дали знаете дека пеењето на птиците влијае на среќата на луѓето исто како и покачувањето на платата?

Колку е поголема разновидноста на птиците со кои сте опкружени, толку е подобар квалитетот на животот, покажува новото германско истражување.

Магични фотографии од јато птици на небото во Данска

Black Sun е проект на данскиот фотограф Сорен Солкер, кој започна да ги посетува мочуриштата на југот на Данска пред неколку години за да го фотографира џиновското јато кое го затемнува небото со своите постојано менувачки форми.

Уметничка користи природни материјали за да создаде шарени портрети на птици

Ако барате некоја уметничка инспирација, тогаш не барајте подалеку од вашата околина.

Куќи за гости во Намибија кои изгледаат како гнезда на птици

За да се спроведе овој проект, Порки Хефер се инспирирале од локални птици кои градат огромни гнезда каде што можат да се сместат стотици птици.

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

Натпреварот е дело добротворната организација „Birds on the Brink“, чија цел е поддршка на проекти за зачувување на птиците.

Една жена ставила фотоапарат до местото со храна за птици, а фотографиите што ги направила се прекрасни

За да се направат фотографии од диви птици е многу тешко, затоа што тие честопати бегаат веднаш штом ќе ве почуствуваат. Една жена добила одлична идеја, а фотографирањето на диви птици и станало хоби.

15 уникатни птици што ќе ве зашеметат со својата убавина

На Земјата постојат птици во многу различни бои, од оние што изгледаат како ситни памучни топчиња до оние што имаат пердуви во сите бои на виножитото.

Природата создала птица како од бајките, се чини како да доаѓа од рајот

Ова мало „виножито со крилја“ има толку уникатни бои, што без сомнение е едно од најубавите и најшарените птици!

Откријте ги уникатните карактери на птиците преку овие 20 фотографии

Некои се храбри, а некои срамежливи, некои се сонливи, а некои се немирни и весели.

Неверојатни птици: 20 фотографии што се натпреваруваат за најдобрата фотографија на птици

Една од главните цели на натпреварот е да се поддржат иницијативите за зачувување на птиците, но и да се промовира уметноста на фотографирањето птици.