20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

Престижниот натпревар за најдобри фотографии на птици (BPOTY) се одржува петта година по ред и веќе се објавени најдобрите фотографии за 2020 година. Натпреварот е дело на добротворната организација „Birds on the Brink“, чија цел е поддршка на проекти за зачувување на птиците. Оваа година беа собрани повеќе од 15.000 фотографии од фотографи од повеќе од 60 земји низ целиот свет.

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

20-те најдобри фотографии на птици за 2020 година

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар