психолошко нарушување | Кафе пауза

Како да се справите со социјалната анксиозност?

Не пропуштајте ги нашите совети за како да се справите со ова психолошко нарушување.

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

Погледнете ги следниве 6 едноставни прашања што докторите им ги поставуваат на пациентите за да ги препознаат симптомите на некои психолошки нарушувања.

Карактерни особини со чија помош може да се препознаат сите растројства на личноста

Постојат вкупно 10 различни растројства на личноста кои можат да се подредат во 3 групи.

Душевни болести: 4 хороскопски знаци кои се во најголема опасност

Кои хороскопски знаци се најчувствителни на психоза?
Датум: 26 фев 2016

Стрипови кои ни покажуваат како е да се живее со социјална анксиозност

Социјалната анксиозност, која е една форма на генерализирано нарушување на анксиозноста, може да направи дури и најзабавните социјални настани да изгледаат како измачување.
Датум: 24 дек 2015

И мозокот е орган кој може да се разболи: Менталните болести се вистински!

Погледнете ги следните 4 скена од магнетна резонанца на мозокот и сами воочете ја разликата.
Датум: 29 окт 2015
, Автор:

Невербален психолошки тест кој продира во несвесното: Која личност не би сакале да ја сретнете?

Целта на овој тест било да се истражат најдлабоките потиснати импулси на личноста

Социјална анксиозност: Дали премногу се грижите за тоа што другите мислат за вас?

Социјалната анксиозност, која се нарекува и социјална фобија, е психолошко нарушување кое прави личноста да чувствува нерационален страв од разни ситуации кои вклучуваат контакт со други луѓе.

Најчестите психолошки нарушувања

Погледнете ја оваа кратка листа на најчестите психолошки нарушувања и размислете дали можеби сте забележале некои симптоми кај вас или кај некој ваш близок...