Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

Постојат многу различни тестови со чија помош психолозите ги препознаваат психичките проблеми. Прецизноста на овие тестови е од големо значење кога менталната состојба на некоја личност се граничи со генијалност, а постои тенка граница помеѓу генијалните и заболените умови. Експертите знаат да ја препознаат разликата. Погледнете ги следниве 6 едноставни прашања што докторите им ги поставуваат на пациентите за да ги препознаат симптомите на некои психолошки нарушувања. Обидете се да ги одговорите и дознајте што открива тоа за вас…

Прво прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  Роднини се луѓе кои се крвно поврзани. Семејство е група на крвно поврзани луѓе кои живеат во заедница.

Второ прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  И двата испуштаат остар звук при употреба.

Трето прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  Горниот дел од неговото тело се движи кон вас, а долниот дел бега од вас.

  Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

Четврто прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  Ова е една фотографија од совршено искомбинирани предмети.

Петто прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  Коцката е конкавна.

  Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

Шесто прашање

Одговорите на следниве 6 прашања ќе ви откријат дали имате психолошки нарушувања

 • Одговор

  Прашањето беше: „Која е разликата помеѓу семејството и роднините?“

Како да ги толкувате резултатите од тестот?

Ако не успеавте да одговорите на прашањето каде што требаше да најдете што има заедничко помеѓу 2 различни предмета, честитки! Нема за што да се грижите! Само на генијалците и шизофреничарите им требаат неколку секунди за да забележат што има заедничко помеѓу некои предмети. Освен тоа, психијатарите сметаат дека поврзаноста што треба да ја најдете е необична, па затоа таа е воочлива само за ментално болните и генијалните луѓе.

Генијалците и шизофреничарите можат да ги забележат триковите во сликите со оптички илузии (како што се тие со мажот кој трча, коцката и слично). Обичните луѓе не можат да ги забележат, бидејќи нивните мозоци не веруваат во илузијата. Последното прашање го проверува вашето внимание, бидејќи луѓето со психолошки нарушувања се најчесто многу отсутни.

Колку прашања успеавте да одговорите точно? Доколку ги одговоривте сите, не паничете. Запомнете дека само професионални психијатари можат да дијагностицираат ментална болест. Освен тоа, можеби сте генијалци, којзнае?!

Погледнете ги и следниве 3 прашања на кои можат да одговорат точно само генијалци и шизофреничари.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар