прозорец | Кафе пауза

Секој може да учествува: Ѕирнете низ туѓ прозорец на кое било место во светот

Проектот наречен Windowswap („Замена на прозорецот“) беше создаден во карантин со идеја да им помогне на луѓето кои се постојано „заробени“ во куќата поради пандемијата.

Тест на личноста: Прозорецот што најмногу ве привлекува ќе ви открие нешто повеќе за вашиот карактер

Доколку сте расположени да дознаете нешто повеќе за себе, погледнете ја сликата и одберете го прозорецот што најмногу ви се допаѓа.

Како едноставно да направите сами лажен прозорец во визбата?

Доколку имате визба или подрум кои се мрачни бидејќи едноставно се опколени само со ѕид, тогаш можеби е време да направите мала промена во дизајнот – особено ако често ги користите овие простории.
Датум: 29 фев 2016

Поучна приказна: Поглед низ нечист прозорец

Што се случува доколку ги гледаме нештата низ „нечист прозорец“?

27 причини зошто секогаш треба да барате седиште до прозор во авион

Почнувајќи од изгрејсонца и зајдисонца, па се до градовите и најразличните видови на облаци, постои убавина до онаму до каде што вашите очи можат да гледаат.

Нацртајте снегулки на прозорците со обичен сапун

Со оваа фантастична идеја, буквално секој повеќе или помалку талентиран човек може да ја внесе снежната празнична магија однадвор, кон внатрешноста на домот. :)

Поучна приказна: Прозорецот на болницата

Двајца луѓе, и двајцата сериозно болни, делеле иста соба во една болница...

Спој на сегашноста и минатото во една фотографија

Унгарскиот уметник и фотограф Керењи Золтан направил извонредна серија споредби на фотографии од сегашноста и минатото, која ја нарекол „Ablak a Múltra“( „Прозорец кон минатото“).

Адреналински поглед низ авионскиот прозорец

Ако сте од оние кои се плашат да погледнат надолу од голема височина, па заради тоа ги избегнувате седиштата покрај прозорците на авионот, разгледајте ја оваа галерија и од безбедно место видете што сте пропуштиле.

Рок бар кој ве носи на патување околу светот

Овој кафе бар преку ден и рок бар навечер, им нуди илузија на движење на неговите посетители. Трите „прозорци“ покрај седиштата, се всушност...

На кој начин работи едностраното огледало?

Сте се запрашале ли некогаш како функционира едностраното огледало кое секојдневно го гледате на филмовите?

Кучиња што се „ладат“ низ автомобилските прозорци

Зошто кучињата упорно настојуваат да ја извадат главата низ прозорецот штом автомобилот тргне?
12