поуки | Кафе пауза

4 филмови од кои ќе научите важни животни лекции

Секој добар филм е прозорец кон нов свет. Преку филмовите го откривате светот околу и во вас самите. Од нив можете да научите важни животни лекции и многу нови работи.

10 поуки од 1.000 часови медитирање

Едно момче го споделува своето искуство со медитацијата, а кога првпат слушнал за оваа техника, во 2011 година, тој не бил сигурен дека е за него.

50 моќни прашања кои ќе ви го ослободат умот

Дали попрво би ги изгубиле старите сеќавања или способноста за правење нови?

9 животни поуки кои ги научивме во претшколска возраст

Ах, забавиште. Навраќање на времето кога бевме само палави, весели деца со огромна имагинација и уште поголеми срца, кои трчаат наоколу без никакви грижи.
Датум: 01 фев 2016

20 животни лекции кои можеме да ги научиме од мачките

Постојат многу нешта кои ние луѓето можеме да научиме од нашите миленици.
Датум: 14 јан 2016

17 животни лекции што ги научивме од чик-флик филмовите

Романтичните комедии, иако омилени на многу девојки, не се многу ценети во филмската индустрија, но факт е дека многу може да се научи од нив.

15 златни правила за животот кои секогаш делуваат

Нашата иднина зависи од одлуките кои ги донесуваме денес, од изборите кои ги правиме во секој момент од нашиот живот.

19 животни лекции на кои нѐ научи Снупи

Популарноста на Снупи произлегува од неговиот едноставен и мудар хумор кој ни дава значајни поуки за животот.
Датум: 23 окт 2014
, Автор:

Книга: „Огледи за љубовта“ – Алан де Ботон

Роман кој изобилува со извонредни ставови за љубовта, филозофски размисли типични за естетиката, ироничен хумор и префинет, чист јазик.

Книга: „Тајниот јазик на цвеќињата“ – Ванеса Дифенбо

Можеби не би ја избрале според кориците, но откако ќе ја прочитате, ќе се заљубите дури и во нив...
Датум: 15 јан 2014
, Автор:

Работи кои треба да ги научите од Италијанците

Италијанците надалеку се познати се познати по својот опуштен став кон животот.

Мудростите скриени во математичките формули

Кој би рекол дека можеме да научиме нешто за животот и од комплицираните математички формули?
12