пијанство | Кафе пауза

Зошто луѓето пијат и зошто се опијануваат: Како да пиете „паметно“ и до каде е границата?

Пиењето „во друштво“, по својата природа, не е проблематично. Но, треба да ја знаете границата и да престанете кога е доволно.

Кога сте пијани, вие сте вашата реална верзија

Секогаш кога некој ќе испие повеќе се случува да направи некоја глупост, а следниот ден да го обвинува неговото пијано „јас“ поради лошите одлуки.

4 причини коишто покажуваат зошто не треба да возите кога сте пијани

Зошто би го ризикувале својот живот и животот на останатите?

Митови поврзани со алкохолот кои сме мислеле дека се вистинити

Доколку ги знаете вистинските факти кои стојат зад овие митови, не само што би можеле да го подобрите вашето здравје, туку и би научиле како да пиете без тоа да остави негативни последици на вас.

15 мисли кои ќе ви поминат низ глава ако вечерва пиете вино

Денес сте решени дека нема никакви шанси да пиете вино. Едноставно не ви се пие. Но, ајде, ќе се напиете една чаша за да му го истерате меракот на пријателот.
Датум: 13 јун 2015

33 причини зошто третата пијачка е секогаш лоша идеја

33 причини зошто кога ќе се најдете во оваа ситуација, најдобриот избор е да побарате сметка и да си заминете...

Зошто ви се јаде толку многу кога сте пијани?

Многу сме гладни кога сме пијани и едвај чекаме пред нас да се појави што било што може да нè најаде. Постојат неколку причини за тоа.

Каков мамурлак ве очекува според алкохолниот пијалак со кој се опивате?

Сигурно вашето искуство ви покажало дека различни причини предизвикуваат различен начин на опивање и различна тешкотија при мамурлакот. Причините најчесто се различни кај секого.

Науката и пијанството: 5 најглупави грешки кои ги правиме кога сме пијани и зошто

Дури и пијани, точно знаеме што правиме, но со таа разлика дека не ни е важно.

15 работи кои ги прават само пијаните девојки

Кога девојките пијат, на забавата ѝ нема крај. Тие се гласни, искрени, имаат голема желба да јадат пица и секако, да танцуваат. Прочитајте ги овие 15 работи кои ги прават девојките кога се пијани. Во колку се пронаоѓате?

Каков тип пијаница сте вие?

Дали флертувате, плачете во такси или се качувате на маса? Дознајте каков тип пијаница сте според она што најчесто го правите кога сте под дејство на алкохол.
Датум: 01 дек 2014
, Автор:
12