15 мисли кои ќе ви поминат низ глава ако вечерва пиете вино

Денес сте решени дека нема никакви шанси да пиете вино. Едноставно не ви се пие. Но, ајде, ќе се напиете една чаша за да му го истерате меракот на пријателот.

1. „Ќе се напијам само една чаша.“

1-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Имавте долг ден, но нема да го оставите пријателот сам да пие. Ќе му правите друштво само со една чаша. Тоа е добро и за вашата макробиотичка диета.

2. „Ох, ова е домашно црвено и е одлично.“

2-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Од вчера немате пиено вино, а ова е толку добро. Но, вие ќе пиете само една чаша. Само една, запомнете!

3. „Сè уште планирам да пијам само една чаша.“

3-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Прекрасни сте и сè уште ги држите работите под контрола.

4. „Време е да си ја отворам душата.“

4-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Имате милион размислувања и сега е моментот да ги споделите. Но, пред сè…

5. „Ќе се напијам уште една чаша.“

5-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Па, главното јадење сè уште не пристигнало, ви треба нешто да се напиете.

6. „Можеби треба да нарачаме шише.“

6-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Сепак ќе биде поевтино, па дури и да не го испиете.

7. „Лелеее, многу сум секси!“

7-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Се прашувате кој сè има тука, тажно е вашиот сексапил да го однесете дома.

8. „Чекајте, сега сум тажна.“

8-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Ова беше тежок период, сè ви се насобра, едноставно ви треба да се исплачете.

9. „Изморена сум.“

9-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Единствено што сакате во моментов е кревет! Зошто вашата пријателка толку многу зборува? Па веќе ја имате слушнато приказнава.

10. „Сакам благо!“

10-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

И нема да го делите. „Може уште вино?“

11. „Што збориш, го испивме шишето?“

11-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Па, денес не требаше ниту да пиете.

12. „За многу работи во животот се каам.“

12-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

И шишето вино е едно од нив.

13. „Не знам како ќе станам и ќе си отидам од овде.“

13-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Морате! Креветот ве чека. Престанете да се лигавите!

14. „Дефинитивно нема да пијам цела недела“

14-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Да, ќе пиете само вода со лимон.

25. По 24 часа…

15-15-misli-koi-kje-vi-pominat-niz-glava-ako-vecherva-piete-vino-kafepauza.mk

Ах, може да се напиете една чаша.

Само една!

За авторот
Студент на катедрата за Општа и компаративна книжевност. Голем гурман, обожувач на уметноста и кафехоличар. Секогаш се интересира за нови погледи на светот и затоа има немирен дух. Задолжително наоѓа слободно време кое го поминува со нејзиното домашно милениче и да се напие макар една шолја кафе со пријателките.

Поврзани содржини

Остави коментар