Која е вашата крвна група? Од неа зависи кои болести ви се закануваат!

Од крвната група зависи дали некој ќе стане алкохоличар или ќе развие опсесивно-компулсивно нарушување.

Зошто треба да си ја знаете својата крвна група?

Таа иако може да влијае на целиот наш живот, повеќето луѓе не си ја познаваат својата крвна група.

Истражувањата откриваат: Сексуалниот потенцијал на мажите зависи од нивната крвна група

Резултатите покажале дека кај мажите со крвни групи А, Б и АБ постојат четири пати поголеми шанси да „потфрлат“ во креветот.

Крвната група го открива женскиот темперамент

Жени, погледнете со што најмногу се одликувате!

3 причини зошто треба да ја знаете својата крвна група

Крвната група овозможува длабок увид во вашата генетика

Според науката овие луѓе живеат најдолго: Дали и вие сте едни од нив?

Кај нив постои помал ризик од кардиоваскуларни болести, а поретко имаат проблеми со помнењето и одредени типови канцерогени заболувања.

Дознајте која е најслабата крвна група

Една од крвните групи се разликува од останатите по тоа што содржи антигени, односно обвивка околу црвените крвни клетки кои му помагаат на телото да препознае кои крвни клетки се ваши.

Предностите и слабостите на луѓето со крвна група 0

Луѓето со крвна група 0 се склони на одредени болести, но имаат и неколку моќни особини поради кои се истакнуваат во популацијата.

Јапонски метод според крвни групи: Дали ќе имате деца со вашиот партнер и како ќе се согласувате?

Според едно јапонско учење, секоја крвна група има свој карактер и не сите се компатибилни кога станува збор за љубов.

Што открива крвната група за вашето здравје?

Научниците нагласуваат дека сè уште не се знае колкава е навистина улогата на крвните групи за одредени болести, но дефинитивно тврдат дека постои поврзаност.

5 нешта кои треба да ги знаете за крвните групи

Ако мислите дека вашата крвна група е важна само кога би ви била потребна трансфузија, тогаш дефинитивно би требало да го прочитате овој текст.
12